Rendkívüli felvételi eljárás

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 43. § (2) bekezdése szerint abban az esetben, ha az általános felvételi eljárás keretében a középfokú iskolába az adott osztályba felvehető tanulói létszám kevesebb, mint kilencven százalékát sikerült betölteni, rendkívüli felvételi eljárást kell kiírni

A kiírást meg kell küldeni a székhely szerint illetékes járási hivatalnak, továbbá az Oktatási Hivatalnak, amely a megküldött és összesített adatokat a honlapján nyilvánosságra hozza.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket , hogy az általunk meghirdetett tanulmányi területek közül 3 tanulmányi területen nem tudtuk meghirdetett férőhelyeink 90%-át betölteni: készségfejlesztő iskolai képzés (értelmileg akadályozott tanulók számára), családellátó és falusi vendéglátó szakiskolai képzések.

A kötelezően kiírt rendkívüli felvételi eljárást a 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (VI.14.) EMMI rendelet 2. számú mellékletében meghatározott intervallumon belül, 2019. május 13-án tartjuk intézményünkben.

Balassagyarmat, 2019. 04. 30.

Kommentelj! ;-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük